onsdag 6 januari 2010

Från Middle Earth till King Kong-land

Kort rapport från Nya Zealand. Ligger under ett duntäcke i ett dunkelt rum i en regnig stad vid glaciären Franz Josef på västkusten och fryser.

Det ösregnar ute, och har gjort det så gott som varenda dag sedan första januari. Sommarsäsongen är i full gång här, massvis av turister och svårt att få plats på hostell och turer. Vädret ställer också till det och gör att turer inhiberas och allt grötar till sig.

Men jag klagar inte, det är en fin ö. Underbara vyer och massor att göra. Det känns som om vi gör fyra kontinenter och fyra årstider på samma dag. Från berg, dalar, regnskogar, galciärer och stränder. Med begränsad tid hinner man inte så mycket mer än att dra efter andan, knäppa några bilder och susa vidare i 100 km/h. Vägarna är visserligen rätt krokiga och brant upp och ner, så 100 km tar oftast minst 2 timmar att avverka. Och vi har kört a lot...

I går steg vi upp klockan 3.30 för att hinna till Milford Sound på paddlngsäventyr. I dag hade vi sovmorgon till 8.00. Lotte på bilden (min kajakvän) är från Holland.


I morgon ska jag klättra på glaciären, om vi inte regnar bort före det.

Och sist, har sett en sällsynt yellow-eyed söt pingvin, några albatrosser och en massa sälar! Och sandflugor...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar